Detta recept är gjort för 4 portioner.
Ingredienser
- smör & rapsolja
- 4 schalottenlök
- 4 dl aborioris
- 1,3 liter svampbuljong
- 2 dl finriven parmesanost
- Salt & nymalen svartpeppar
- persilja
- 250g Champinjoner
Så här gör du
Champinjoner
- Stek champinjonerna i torr stekpanna tills dom vattnat ur sig ordentligt.
- Krydda med salt & peppar och en klick smör på slutet.
- Persilja & hyvlad parmesan på toppen. Enkelt och gott, bara att vända ner i risotton.
Risotto
- Finhacka schalottenlök och fräs på i stekpanna med lite smör & rapsolja bara så den blir lätt genomskinlig, inte bränd!
- Tillsätt riset och rör om sparsamt. När riset blivit sådär gyllene och genomskinligt (ca 2 min) slår du på buljongen lite i taget vartefter det kokar bort. Fortsätt så tills all buljong tillsatts, ca 15-20 min.
- Ta bort pannan från spisen, rör försiktigt ner champinjoner och parmesanost och låt risotton vila ca 1 min för att kräma till sig.