Champinjonrisotto

Detta recept är gjort för 4 portioner.

Ingredienser

  • smör & rapsolja
  • 4 schalottenlök
  • 4 dl aborioris
  • 1,3 liter svampbuljong
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Salt & nymalen svartpeppar
  • persilja
  • 250g Champinjoner

Så här gör du

Champinjoner

  1. Stek champinjonerna i torr stekpanna tills dom vattnat ur sig ordentligt.
  2. Krydda med salt & peppar och en klick smör på slutet.
  3. Persilja & hyvlad parmesan på toppen. Enkelt och gott, bara att vända ner i risotton.

Risotto

  1. Finhacka schalottenlök och fräs på i stekpanna med lite smör & rapsolja bara så den blir lätt genomskinlig, inte bränd!
  2. Tillsätt riset och rör om sparsamt. När riset blivit sådär gyllene och genomskinligt (ca 2 min) slår du på buljongen lite i taget vartefter det kokar bort. Fortsätt så tills all buljong tillsatts, ca 15-20 min. 
  3. Ta bort pannan från spisen, rör försiktigt ner champinjoner och parmesanost och låt risotton vila ca 1 min för att kräma till sig.

Ladda ned receptet som pdf