Härlig pastarätt med spännande svampar. Detta recept är gjort
för 4 portioner.
Ingredienser
- 300 g valfri pastasort
- 400 g blandade färska svampar t ex champinjoner, ostronskivling, shiitake
- 1 gul lök
- 2 msk Smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl lätt crème fraiche karljohansvamp timjan
- 4 msk strimlad persilja
- 2 dl riven Prästost
- nymald svartpeppar
Så här gör du
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
- Stek svampen i smöret och tillsätt löken mot slutet.
- Rör ner crème fraiche och låt det bli varmt.
- Smaka av med salt och peppar och blanda med pastan.
- Servera med persilja och riven ost. Krydda med nymald svartpeppar.